05.06.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz: Aynı sofrada yemek yiyenler kardeş olur

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Haseki Hastanesi önünde düzenlenen sokak iftarında yaptığı konuşmada, “Aynı sofrada yemek yiyenler kardeş olur” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Fatih Belediyesi ve Haseki Hastanesi işbirliği ile düzenlenen sokak iftarına katıldı. İftar programına Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ve Muteber Gülsefa Uygur, Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Haseki Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, doktorlar, hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınları ile vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:

“Ramazan her yıl hediyeleriyle ve ihsanlarıyla, bizi inşa etmek üzere, bozulan ayarlarımızı düzeltmek, dağılan gönüllerimizi toparlamak ve unuttuğumuz değerlerimizi yeniden bize kazandırmak üzere geliyor. Ramazan gerçekten kendisine teslim olduğumuzda bizi eğiten, yetiştiren ve insan olma yolunda güzel donanımlar kazandıran bir iklim. O güzelliklerden birini bu akşam burada yaşıyoruz. Ramazan güzel ama dostlarla olması daha güzel, bir hastane civarında hastaları, doktorları, hasta bakıcılarıyla olması daha güzel. İftar sofrasının yüreklerimize nasıl bir kardeşlik telkin ettiğini daha iyi anlıyorsunuz. İrfan geleneğinin temsilcilerinden İbni Siri’nin söylediği çok önemli bir söz var; ‘Aynı sofradan yemek yiyenler, aynı sütten emenler gibi kardeş olur’. Biz bugün burada bu kardeşliği yaşadık, yaşıyoruz. Dolayısıyla bu sokak iftarları bu anlamda çok anlamlı ve önemli bir misyon ifa ediyor. Çünkü yalnızlaşan çağımız insanın sosyalleşmeye, bir araya gelmeye, göz temasına ihtiyacı var. İşte bu durum, bu vesileyle gerçekleşiyor.”