01.06.2017

“Yeniden ayağa kalmamızın yolu İslami ilimlerden geçiyor”

Şehristanbul Halk Buluşmaları’nda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Osmanlı Devleti’nin tebası olan Türkler, Kırgızlar, Araplar ve diğer milletlerin yeniden ayağa kalkmasının yolu İslami ve dini ilimlerden, manevi değerlere bağlı olmaktan geçmektedir.” dedi.

İstanbul Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Şehristanbul Halk Buluşmaları programına Türki Cumhuriyetler ile Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye gelen eğitim almaya gelen Kız Kur’an Kursu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Program İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konuşmasının başında İstanbul Müftülüğü’nün tarihi hakkında bilgi veren İstanbul Müftüsü Yılmaz, özellikle 2. Abdülhamit’in izlediği İslam birliği siyasetinin dönemin Osmanlı coğrafyasında nasıl yankı bulduğunu ve Batılı devletlerin bu coğrafyadaki planlarını nasıl bozduğunu anlattı. Uzun yıllar bu coğrafyada İslam’ın hamiliğini yapan tıpkı insanlar gibi Osmanlı Devleti’nin ömrünü tamamladığına dikkat çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Osmanlı Devleti tamamlanmış olmakla birlikte o devletin tebası olan Türkler, Kırgızlar, Araplar ve diğer milletlerin yeniden ayağa kalkacaklardır. Bunun yolu da İslami ve dini ilimlerden, manevi değerlere bağlı olmaktan geçmektedir. Sizler o manevi değerleri kuşanmak üzere Türkiye’desiniz. İslami ilimler alarak inşallah ülkelerinize döneceksiniz. Bu duyguları ülkenize taşıdığınız zaman, buradaki duygudaşlarınızla bizim oradaki duygudaşlarımız buluştuğunda inşallah o güzel kadim günler yeniden ortak olarak hayatımıza gelir diye ümit ediyorum.” dedi.