07.05.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz, 3500 Gençle Süleymaniye’de Sabah Namazı’nda Buluştu

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Cami Gençlik Buluşması" çalışmaları kapsamında 3500 gençle Süleymaniye Camii’nde sabah namazı kıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz, "Amacımız, gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır’" dedi.

İstanbul Müftülüğü’nün gerçekleştirdiği organizasyonla Süleymaniye Camii’nde buluşan 3500 genç Sabah namazı kıldı. Namaz sonrası yapılan tesbihatın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2014 yılında gençlere yönelik başlattığı proje kapsamında, gençlerle bir araya gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da gençlere hitaben kısa bir konuşma yaptı. İstanbul’un dört bir yanından gelen gençlere hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, Allah Resulü (SAV) Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenecek olan 7 sınıf insanı anlatırken bunlardan birinin de ibadette neşe bulan, ibadet içinde yetişen gençler olduğunu belirterek, ‘Sizler bu müjdeye layık olanlarsınız” dedi.

Süleymaniye Camii’nde Kanuni Sultan Süleyman’ndan bu yana yaşayan ruhun, burada namaz kılan gençlerle devam ettiğini kaydeden İstanbul Müftüsü Yılmaz; şunları söyledi:
“Bizler, fiziki mekânların da ruhları olduğuna inanıyoruz. Mabetlerin ve şehirlerin ruhu var. Mekânların ruhu orada yaşayan insanların gönüllerindeki aşk ve heyecandan yansıyan enerji ve sinerjidir. İstanbul’un ruhu fetihten bu yana kadar, aziz ecdadımızın buralara taşıdıkları heyecandır.  Süleymaniye ruhu, Kanuni Sultan Süleyman’ın niyetiyle, Mimar Sinan azmiyle ve Hattat Ahmet Karahisari’nin verdiği emekle yansıyan ruhtur. Bu ruh, o günden bugüne aziz milletimizin buradaki duygusu ve coşkusudur. Bu ruh, Süleymaniye ibadetle dolup taşmazsa zamanla inkıtaya uğrar ve kaybolur. Sizler o ruhu yeniden canlandırdınız ve ecdadımızın o ruhunu yeniden yaşattınız. Allah sizlerden razı olsun. İnanıyorum ki, bu mabetten çıkarken burada yaşadığınız o sevinç ve sinerji gittiğiniz evlere, sokaklara ve yurtlara taşınacak. Oralarda bu heyecanın ve ruhun devamına vesile olacaktır. Allah Teâla inşallah sizleri mümin ve muvahhid insanlar olarak bu milletin istikbalinde söz sahibi olanlardan eylesin. İnşallah bu milletin bekası için çalışan güzel insanlar olarak, güzel hizmetler edersiniz. Duamız ve niyazımız budur.”

“Aidiyet şuurunun oluşumunda caminin çok önemli bir yeri vardır”

Basın mensuplarının “Cami ve Gençlik Buluşmaları” çalışmaları ile ilgili sorularını da cevaplayan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Ezan, bayrak ve milletin ne kadar önemli olduğunu FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde görmüş olduk. Bu nedenle gençlerin coşkusunu harekete geçirmek istedik” dedi.

Bu projenin tüm Türkiye’de hayat bulmaya devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Amacımız,  gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor. Onların duygusu, coşkusu, heyecanı, saf ve temiz simaları gönül dünyamıza güzellikler katıyor." diye konuştu.

Daha sonra, cami bahçesinde kurulan mobil büfeden namazdan çıkanlara çorba ikramı yapıldı.