28.04.2017

Gambiyalı Müslümanlardan İstanbul Müftülüğü’ne Ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Gambiya Yüksek İslam Konseyi Başkanı Muhammet Lamin Touray ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Gambiyalı Müslüman âlimlerden oluşan heyeti makamında kabul eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye’de yaşayan insanların Afrika’ya olan  muhabbeti Bilali Habeşi’den ve Necaşi’den gelir. O zamandan bu zamana bir siyahi gördükleri zaman onları hatırlayarak gönüllerinde muhabbet oluşur. Ayrıca Osmanlı’daki Topkapı Sarayı’ndaki en sırlı görevlerin genellikle Afrika kökenliler, özellikle de Sudanlılar yapmıştır.” dedi.

Gambiya heyetine güzel temennilerini de ileten Prof. Dr. Yılmaz, “Muhammed Hamidullah diyor ki, ‘Yeryüzünde medeniyetin beşiği Asya olmuştur. En kadim medeniyetler Asya’da kurulmuştur. Sonra Asya devrini tamamlamış nöbeti Avrupa’ya devretmiştir. Avrupa’dan sonra 18. asırda Amerika medeniyetin merkezi olmuştur. Şimdi orası da nöbetini tamamlamaktadır. 21. asrın medeniyet merkezi gerek insan potansiyeli, gerek yeraltı zenginlikleri, gerekse sportif faaliyetlerdeki başarıları sebebiyle Afrika ve Afrikalılar olacaklardır. Sizi böyle bir potansiyel olarak görüyor ben de ona katılıyorum”  diye konuştu. Gambiya heyeti de, İstanbul Müftülüğü’nde bulunmaktan ve Prof. Dr. Yılmaz’ın temennilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.