11.04.2017

İlçe Müftüleri Toplantısı Maltepe’de Gerçekleştirildi

İlçe Müftüleri aylık mutad toplantısı Maltepe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerinin katıldığı toplantı Zümrütevler Merkez Camii İmam Hatibi Hikmet Akbaba’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnciler bir selamlama konuşması yaptı.

İlçe Kaymakamı Meftun Dallı’nın konuşmasından sonra söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ 22 Nisan’da İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek kutlu doğum kapanış programı hakkında verdiği bilgilerin ardından şunları söyledi: Hepimiz büyük sorumluluklar taşıyoruz. İlçemizin, ilimizin hatta ülkemizin manevi sorumluluğunu sırtlanmış bulunuyoruz. Bizlere emanet edilen, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin hukukunu korumak ve onları daha iyi motive ederek sahada daha başarılı olmalarını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var hepimizin. Bu bakımdan işimiz kolay değil ama bir şekilde adım atmamız gerekiyor. Birbirimizden kopuk olmamamız gerekiyor. Birbirimizle temas eden taraflarımızın olması gerekiyor. Yürüttüğümüz din hizmetinin insanlara nitelikli, sağlıklı ulaşması noktasında gayretimiz artarak devam edecektir. Bunu gerçekleştirirken kardeşliğimizi pekiştirerek, aramızdaki ülfet ve muhabbeti de sarsmayacak şekilde hizmetlerimizin süreklilik arz etmesi gerekiyor. Rabbim hepimizin yâr ve yardımcısı olsun.”

Toplantının devamında İl Müftü Yardımcıları sorumlu oldukları alanlarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. İlçe Müftüleri de toplantı hakkında kısa birer konuşma yaptı.