31.03.2017

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İçin Mevlid-İ Şerîf Okundu

31.03.2015 tarihinde görevi başında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehadetinin 2. yılı münasebetiyle, 31.03.2017 tarihinde Başakşehir İlçesi İmam-ı Azam Camiinde akşam namazına müteakip Kur’an-ı Kerim ve Mevlit Programı düzenlendi.

Program İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın konuşması ile başladı. İstanbul Müftüsü Yılmaz, şehidliğin bir serdengeçtilik olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

Şehid Allah yolunda cihâd ederken can veren; din, devlet, bayrak ve vatan uğrunda ölen kimse demektir. Şehîd; hem şâhid/tanıklık eden, hem de meşhûd/tanıklık edilen demektir. Şehid cennetteki yerini, makamını görerek Rabbına kavuşandır. Şehid, kendisi ölümüyle değerlerine şahidlik etmekte, insanlar da ölümü sayesinde onun inanç ve kahramanlığına tanıklık etmektedir. Şehidlik, şehâdet kelimesiyle de irtibatlıdır.

Şehidlik bir dâva, inanç ve değer uğruna nefsinden geçmektir. Nitekim Allah Teâlâ buyurur:  “Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

Dünyanın fânî, âhiretin bâkî olduğuna inanan insan, âhirette Allah tarafından bedelinin verileceğine kuvvetle inandığı için bu dünyadaki geçici eziyetlere kolayca katlanır. Her şeyin bize Allah tarafından verildiğini, elimizde bize âid gördüğümüz ne varsa hepsinin O’nun olduğunu, verdiklerinden başka bizim kendimize âid bir şeyimizin bulunmadığını bilmek gerekir. Şâir ne güzel söyler:

Alan Sensin veren Sensin kılan Sen

Ne verdinse odur dahi nemiz var

Şehidlik ulvî bir makamdır. Allah’ın, kullara hitâben buyurduğu “Rabbine dön fermânının en güzel gerçekleşme şeklidir. Şehidler, bu dâvete en önde koşma nasîbine eren bahtiyarlardır.

Programda Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu, Nuruosmaniye Camii Uzman İmam Hatibi Fatih Kaya ve Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Mevlid-i Şerif’ten bahirler ise Güngören Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Kahraman Taşçı, Fatih Laleli Camii İmam Hatibi Emrullah Akbaş ve Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Ali Derman tarafından okundu. Ara dua Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan tarafından yapıldı.

Kahraman Taşçı, Salim Erim, Abdullah Yıldırım, Lokman Çakır, Doğan Eldek ve Muhittin Aydın’dan oluşan Güngören Müftülüğü ilahi korosunun okuduğu ilahi ve kasidelerden sonra İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın yaptığı dua ile program sona erdi.

Programa Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın yakınlarının yanı sıra mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tevbe, 9/111.

el-Fecr, 89/28.