21.03.2017

Engellilere Hizmet Veren İlçe Koordinatörleri İle Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İstanbul Müftülüğü tarafından 21.03.2017 tarihinde Fatih İlçe Müftülüğü konferans salonunda engellilere hizmet veren ilçe koordinatörleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Koordinatörü Sema Çakır’ın selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yürüttükleri faaliyetler hakkında kısa bir bilgi verdi.

Işıldar’ın konuşmasından sonra kürsüye İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz geldi. Yılmaz konuşmasında, dezavantajlı kesimler dediğimiz toplumda henüz yeterince dokunamadığımız kesimler olduğunu, bu alanda görevli olan İl Müftülüğü ve ilçe müftülüğünden din gönüllülerinin sahada büyük bir hizmet yürüttüklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay ise engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara dair çarpıcı örnekler verdi ve yaşanmış öykülerle de bunları destekledi. Kuralay, yapmamız gereken çok iş olduğunu, bu alanda Diyanet’e, İl Müftülüğü’ne büyük görevler düştüğünü ifade etti.