08.03.2017

İlçe Müftüleri Toplantısı Bakırköy İlçesinde Yapıldı

İlçe Müftüleri aylık mutad toplantısı Bakırköy Müftülüğü’nün ev sahipliğinde 06.03.2017 tarihinde gerçekleştirildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ başkanlığında, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerinin katıldığı toplantı İl Müftü Yardımcısı Yılmaz KÜÇÜK’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Bakırköy İlçe Müftüsü Mustafa AÇIKALIN bir selamlama konuşması yaptı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ toplantının hayırlara vesile olması dileklerini ileterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli Meslektaşlarım!

Hepimiz büyük sorumluluklar taşıyoruz. İlçemizin, ilimizin hatta ülkemizin manevi sorumluluğunu sırtlanmış bulunuyoruz. Bizlere emanet edilen, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin hukukunu korumak ve onları daha iyi motive ederek sahada daha başarılı olmalarını sağlamak gibi bir sorumluluğumuz var hepimizin. Bu bakımdan işimiz kolay değil ama bir şekilde adım atmamız gerekiyor. Bir araya gelmek ve özellikle birbirimizi temas eden noktaları artırmamız gerekiyor. İlçelerimizde görevlilerimiz arasında gruplar oluşturup ders ve sohbet halkası yapabiliriz. En azından yatay ilişkiler bakımından bu işin önemli olduğunu düşünüyorum.

Birbirimizden kopuk olmamız gerekiyor. Birbirimizle temas eden taraflarımızın olması gerekiyor. Toplumda insanları kenetleyen, haftalık, on beş günde bir rutin sohbetlerin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Mesela Cuma namazı deyip geçiyoruz ama Cuma namazı sayısı 20 milyona ulaşan bir insan topluluğuna bir saatlik bir zaman diliminde vaaz ve Cuma hutbesi ile ulaşıyorsunuz. Türkiye’de dindarlık eğer belli seviyede ise Cuma namazının bu hususta ayrı bir yeri vardır. Mabed, mabedin içinde Allah için bir araya gelmiş insanlar ve onlara sunulan ilahi davet ve mesaj. Bu insanların manen sarj olmaları için önemli bir fırsat ama bizim de zaman zaman şarj olmaya ihtiyacımız var. Bunun için kendi aramızdaki birliktelikleri ve özel sohbetleri gerçekleştirebilir miyiz? Haftada ya da on beş günde bir on beş kişilik küçük gruplarla (imam-müezzin-vaiz) bir kitap mütalaası, sohbet yapılabilir mi bunu sizlerin müzakerelerinize açmak istiyorum.

Camide görev yapan her arkadaşımız mutlaka kendi bölgelerinde güzel işler yapıyorlar ama bu yaptığı hizmetleri paylaşacağı dostları, hoca arkadaşları olsa ve bir araya gelseler ve bir vaizimiz de bu arkadaşlarımıza rehberlik etse daha iyi sonuçlar alınır diye düşünüyorum. Bunu yapan ve güzel sonuçlar alan arkadaşlarımız oldu. Bu hakikaten bizim birbirimizden beslenme kaynaklarımızdan birisi. Bir süre sonra insanın gönlüne üflenen bir şey olmazsa pörsüdüğünü ve heyecanının azaldığını hissediyor. Hepimizin uyarılmaya ihtiyacı var. Bu minvalde düşünülebilecek aylık hazırlanan ayet ve hadis kartelaları çok güzel. Emek verenlere teşekkür etmek istiyorum. Ancak bu kartelalardan ne kadar yararlanıldığı konusunda bir geri dönüşümümüz var mı? Otokontrol yapmamız icap ediyor. Ya da her caminin ilan panosunda bu kartelaların okunacağı dersler ilan edilmeli.

Bir diğer husus sabah namazı buluşmaları. Sabah namazı buluşmalarının da kardeşliğimizin pekişmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Diğer bir husus ise cübbelerimiz, sarıklarımız. Burada da bir standardımız olsun. Çünkü kisvemiz bizim kimliğimizdir. Başkanlığımızın da bu konuda bir standardın olması yönünde talimatı var.

Yürüttüğümüz din hizmetinin insanlara nitelikli, sağlıklı ulaşması noktasında gayretimiz artarak devam edecektir. Bunu gerçekleştirirken kardeşliğimizi pekiştirerek, aramızdaki ülfet ve muhabbeti de sarsmayacak şekilde hizmetlerimizin süreklilik arz etmesi gerekiyor. Rabbim hepimizin yâr ve yardımcısı olsun.”   

Toplantının devamında İl Müftü Yardımcıları Veysel IŞILDAR, Muteber Gülsefa UYGUR, Ömer ERDEN ve Yılmaz KÜÇÜK sorumlu oldukları alanlarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.