15.02.2017

Metris Cezaevinde Kur’an-I Kerim Ziyafeti

İstanbul Müftülüğü tarafından Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 15 Şubat 2017 tarihinde Kur’an Ziyafeti ve Tasavvuf Konseri düzenlendi.

Program Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan METE’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf KAFADAR, bir konuşma yaptı ve İstanbul Müftülüğü’ne verdikleri manevi destek ve gerçekleştirecekleri program için teşekkür etti. Küçükçekmece Kur’an Kursu Öğreticisi Davut GANİ okuduğu Kur’an-ı Kerim’den sonra söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ise ömür mevsimini Hakk’ın rızasına göre tanzim etmek üzere kurmak üzerine temellendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

Hangi olayın bizim için rahmet veya zahmet olduğunu bilemeyiz.

“Cenab-ı Hak insanları topraktan yarattı ve insanı yeryüzünü imarla görevlendirdi. Dünyaya gelenlerin hepsi bir anne babadan dünyaya gelmektedir ve dünyaya gelene kimin çocuğu olduğu sorulmaz bunları planlayan bir irade vardır. Buradan hareketle bize tayin edilen bir ömür var. Beden, ruh, kalp gibi nimetler de birer emanettir. Bu nimetleri iyi değerlendirmek lazım. Hangi olayın bizim için rahmet veya zahmet olduğunu bilemeyiz. Zahmet gördüğümüz rahmet olabilir. Bedel ödemeden elde edilen nimetlerin kıymeti olmaz. Biliyoruz ki belaların en şiddetlisini peygamberler çekti.”

“Altın filizi topraktan çıktığında değil, kuyumcunun elinde darbeler yiyerek kaliteli hale gelir. Deniz dalgaları, taşları döve döve onların sivriliklerini törpüler. Cezaevinde alacağımız dersler bizi yeniden inşa edebilir. Sıfırdan bir hayatın başlamasına vesile olur. Hayattan ümidi kesmek bitmektir. Biz yaşadıklarımızdan ibret alıp, yanlışlarımızdan ders çıkarıp hayatımızı yeniden tanzim edebilmeliyiz.”

Geçmişle aranıza bir sınır koyun, geçmişe değil, bugüne ve geleceğe bakın

“Hayatınızda yeni bir başlangıç için evvela geçmişle aranıza bir sınır koyun. Geçmişe değil, bugüne ve geleceğe bakın. Kendinize zaman ayırın, kendinizi yenileyin. Rabbimize dua ve tefekkürde bulunun. Hedefleriniz olsun. Hedefi olan başarılı olur. Hayatı sade yaşamaya bakın. Niyet okuyarak su-i zan etmeyin. İnsanlara kin değil sevgi besleyin. Olaylara takıntı yapmayın içinize atmayın. Ülke, millet ve aileniz adına derdiniz olsun. Kendinizi her tartışmayı kazanmak zorunda hissetmeyin. Hayatta kaybetmek de vardır. Önemli olan dost kaybetmemektir. Sıradan insan iyiliğe iyilikle, kötülüğe kötülükle cevap verir. İyi insan iyiliğe ve kötülüğe iyilikle cevap verendir. İnsanlara pozitif enerji yayın. Tebessümden mahrum kalmayın. Yanlış yapanlara Yusuf (a.s.)’ın kardeşlerine söylediği gibi bugün size kınama yoktur, deyin. Peygamberimiz Mekke’nin fethinde de aynısını söylemiştir. Rabbim rızasına uygun işler yapmaktan bizleri ayırmasın.”

Programın devamında Müezzin-Kayyım Veli SOLAK Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Oğuzhan BAHTİYAROĞLU ve Davut AVCI’nın ezan ve sala okumasından sonra İbrahim DUMAN, Recep GENÇ, Feyzullah AYGÜN, İsmail DEMİRCİ, Muhammet AYDIN, Enes GENÇ’ten oluşan Şişli Müftülüğü İlahi Korosu da seçkin ilahi ve kasidelerini seslendirdiler. Programın kapanış duası ise İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel IŞILDAR tarafından yapıldı.