24.01.2017

Çocuk Evlerinde Değerler Eğitimi Konulu Toplantı Gerçekleştirildi

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün iştirakleri ve Fatih İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliği ile Fatih İlçe Müftülüğü toplantı salonunda 24.01.2017 tarihinde “Çocuk Evlerinde Değerler Eğitimi” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR söz aldı. UYGUR konuşmasında Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın amaç ve faaliyetlerine değindi ve katılımcılara teşekkür etti.
Aile ve Dini Rehberlik Bürosu İl Koordinatörü Halime YILDIZ ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Değerler Kitabı”nın tanıtımını yaparak, müfredat hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra söz alan Anadolu ÇODEM Müdür Vekili Psikolog Ayşe ALTUNKAYA ERDOĞMUŞ ise çocuk koruma altına alınma süreci, çocukların özellikleri, değerler eğitimi, din görevlilerinin yaklaşım tarzı konularında önemli bilgiler içeren bir konuşma yaptı. Konuşma sonunda katılımcılar tarafından yöneltilen soruları ise Ayşe ALTUNKAYA ERDOĞMUŞ cevaplandırdı.
Program sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan duvar takvimleri Kamu Kurumlarına hediye edilmek üzere görevli personele teslim edilmiştir.