11.01.2017

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Veda Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki görevine dönmeden önce bugün (11.01.2017) İl Müftülüğü personeli ile vedalaştı. Müftü YARAN ayrıca bir veda mesajı yayınladı:

15 Aralık 2011 tarihinde başladığım İstanbul Müftülüğü görevinden ayrılarak Marmara Üniversitesindeki öğretim üyeliği görevime dönüyorum. İstanbul Müftülüğü gibi önemli ve şerefli bir görevi beş sene müddetle ifa etme şerefini bana nasip eden Yüce Rabbime hamd ediyorum. İslam dinini tebliğ eden ve yaşayışıyla önümüzü aydınlatan Peygamber Efendimize salât ve selam ediyorum. Bu önemli görevi bana tevdi eden ve daima desteklerini hissettiğim Sayın Cumhurbaşkanlarımıza, Başbakanlarımıza, Bakanlarımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza kalbî teşekkürlerimi arz ediyorum. Görevim esnasında beraber çalıştığım mülkî amirlerimi saygı ile anıyorum. İstanbul Müftülüğü gibi onurlu bir görevi icra ederken hep yanımda olan Başkanlık yöneticilerine, yardımcılarıma, ilçe müftülerime, İl ve ilçe müftülükleri personeline minnetlerimi arz ediyorum. İl Müftülüğünün hizmetlerinde büyük katkısı olan TDV İstanbul Şubesi Yönetim kuruluna ve personeline de bilhassa teşekkür ediyorum. Bu hizmeti ifa ederken İstanbul halkının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının özendirici, teşvik edici tutum ve davranışlarına şahit oldum. Bu vesileyle onlara da hürmet ve muhabbetlerimi takdim ediyorum. Bütün bunlardan dolayı Allah’a hamdimi tekraren ifade ediyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Göreve başlayacak olan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz hocamıza Allah’tan başarılar niyaz ediyorum.

Bütün mesele rıza-i ilahîye nâil olabilmek. Bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun.