11.12.2016

Bayrampaşa 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açılışı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, 11.12.2016 tarihinde Bayrampaşa Müftülüğü Cem Sultan Camii bünyesinde faaliyetine başlayan 4-6 yaş Kur’an Kursu açılış törenine katıldı.

Program Küçükçekmece Hacı Ömer Çetinsaya Camii İmam-Hatibi Ahmet ÖZYURT'un Kur'ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü İzzet ŞENER'in açılış konuşmasından sonra bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü YARAN, elim bir olayın sabahında, bir mübarek gecenin de arefesindeyiz. Cenab-ı Hak, inşallah geleceğimizi bugünden hayırlı eyler, dedi. YARAN, konuşmasına şöyle devam etti:

“Büyüyen, gelişen bir Türkiye dünyanın rahatsızlık sebebidir. O yüzden daha çok çalışmalıyız.”

“Terör sizi, bizi yıldırmak istiyor. Yıldırdığı anda da başarıya ulaşıyor. Onun için ne kadar üzüntümüz olsa, içimiz yansa da dışarıya karşı güçlü duracağız, güçlü olacağız. Birlik olacağız. Çocuklarımızı yarın için güzel yetiştireceğiz.  Cenab-ı Hakk’a ne kadar hamd etsek azdır. Yakın tarihimizde ilkokulu bitirmeyen bir çocuğun Kur’an öğrenmesine müsaade edilmiyordu. Hatta şöyle konuşuyorlardı: “Siz bu çocuklara din eğitimi vermeyin. Reşit olduktan sonra kendileri istesinler ve alsınlar”. Ancak bu süreçte istedikleri eğitimleri veriyorlardı. O günlerden elhamdülillah kaymakamı, belediye başkanı, müftüsü ile geleceğe yürümek, büyümek isteyen bir Türkiye var. O Türkiye dünyanın rahatsızlık sebebidir. Bugün İslam dünyasının hangi ülkesine giderseniz gidin müslümanların kendi ülkelerinden çok Türkiye’yi düşündükleri ve buraya dua ettiklerini görürsünüz. Bir Suriyeli kardeşimle karşılaştım. Bana şunu söyledi: “Suriye gitti. Evet yanıyoruz ama Türkiye gitmesin, Türkiye giderse İslam alemi gider.” Bunu Gezi olayları sonrasında söylemişti. Gerçekleştirilen terör hadiseleri hep belli projenin ürünüdür. Ancak şunu unutmayalım Cenab-ı Hakk’ın yardımı bizimle. Allah’ın yardımı ile O’nun dini galip gelecek ve muzaffer olacaktır. Bu güzel çalışmalara katkılarından dolayı Kaymakam’ımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Müftümüze, mesai arkadaşlarımıza, hoca efendilere, hoca hanımlara çok teşekkür ediyorum. Katkı sunan cemaatimize ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Cenab-ı Hak şükredenlerden, hamd edenlerden eylesin.  Mevlid gecemiz de mübarek olsun. Önemli olan Peygamberimizin mesajını doğru okumak, gereği gibi yaşamaktır.”

Programa Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan CANBABA, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER, İlçe Müftüsü İzzet ŞENER’in yanı sıra ilçe müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.