08.03.2016

İstanbul Müftülüğü Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Bir Program Düzenledi

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Müftülüğü tarafından Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” konulu bir program düzenlendi.

Program Sarıyer İlçe Müftüsü Arif Cevlek’in açılış ve selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran dinimizin kadına verdiği değeri ve önemi ifade eden bir konuşma yaptı ve Peygamberimizin veda hutbesinde “Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.” sözlerine atıf yaparak konuşmasını tamamladı.

Programın devamında Tarabya Birlikevler Kur’an Kursu Öğreticisi Elif Erol tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Büyükdere Mehmet Kethüda Kur’an Kursu Öğreticisi Gönül Ercivan tarafından ilahiler okundu.

Daha sonra “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” konulu konferansını vermek üzere İstanbul İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büroları Koordinatörü Vildan Pehlivan Uçman sahneye davet edildi. Uçman, yaptığı konuşmada içinde yaşadığımız zaman diliminin ve bundan sonraki zamanları da etkileyecek en önemli problemin mülteciler olduğunu, zorunlu göçlerin tarihin akışını değiştirdiğini ifade etti. Göçlerin bir sonuç olduğunu ve bu noktada en fazla zarar gören kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu da sözlerine ekledi.

Program Bağlar Gül Kur’an Kursu öğreticisi Mine Hançer’in okuduğu ilahilerle son buldu.