03.07.2018

İl Kurban Komisyonu Toplantısı yapıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul İl Kurban Komisyonu Toplantısı’na katıldı.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, Kurban Bayramı’na yaklaşıldığını belirterek şunları söyledi:
“Kurban dini anlayışımıza göre önemli bir ibadettir. Allah’a yaklaştıran bir adanmışlığı var. Bu ibadetin sosyal, ekonomik, hukuki boyutları var. Bu bakımdan hepimizi ilgilendiren tarafları var. Hayvanları kesilmesi, kan akıtılması, etlerin tevzii, derilerin değerlendirilmesi ve sosyal hayata diğer katkıları itibarı ile devletin bütün birimlerini ilgilendiren tarafları var. Bu yüzden zaten devlet müftülüklerin, belediyelerin, il müdürlüklerinin yer aldığı önemli bir komisyon kurmayı uygun görmüş. Bu yüzden geçen sene olduğu gibi bu yıl da birlikte çalışacağız.

Toplantı Kurban Bayramı öncesi yapılması gereken hazırlıkların değerlendirilmesiyle tamamlandı. 03.07.2018