13.06.2018

İstanbul Müftülüğü’nde Bayramlaşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftülük personeli ile Ramazan Bayramı öncesi biraraya gelerek bayramlarını tebrik etti.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşmada konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

“Ramazan bizi inşa etmek ve değiştirmek üzere Rabbimizin ihsanı olarak geliyor. Eğer biz Ramazan’ı değiştirmeye kalkmazsak güzellikleri, ibadeti, infakı, orucu, irade eğitimi, nefis terbiyesi ile Ramazan bizi değiştiriyor. Ramazan’ın bu yoğun ibadet atmosferi sonrası Rabbimizin hediyesi olarak bir bayrama ulaşıyoruz. Bayram edata 30 günlük Ramazan’ın sonunda Cenab-ı Hakk’ın kullarına bir ihsanı. Bayramın bir ferdi bir de içtimai boyutu var. Bireysel olarak bayrama ermiş olmanın hakkını şükürle eda etmeliyiz. Cenab-ı Hak sağlık verdi, Ramazan’a kavuşturdu, elhamdülillah orucu tuttuk ve ona şükranımız olmak üzere fitremizi ve zekatımızı vererek Ramazan ve orucun şükranesini yerine getirmiş olacağız inşallah.

Cenab-ı Hakk’a bir taraftan bireysel olarak şükrederken, bize içtimai olarak da sorumluluklar yüklüyor. Akraba ziyareti, sıla-i rahim, kapısı çalınmayan insanların kapısını çalmak, mahkumların, hastanede kalanların, hakikaten bunların her birinin bayram vesilesi ile aranıp sorulması bayramın bize yüklediği önemli sorumluluklardır. Ama değişen dünyamızda bayram izin ve tatilleri daha çok dinlenme ve tatil algısıyla değişti maalesef. Oysa ki, bayramın bize yüklediği bir sorumluluk var.

Bayram sevinçlerimiz ancak hak ve hakikat adına, adalet ve vicdan adına matemi de sevinci de birlikte yaşarsak büyüyebilir. Gelin tüm dünyaya insanların renkleri, ırkları, dilleri ve statüleri sebebiyle hor görülmediği, kadınların ezilmediği, çocukların üzülmediği bir medeniyet örneği sunalım. Böylece bayramlarımız yeni bayramlar doğursun, sevinçlerimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın, yurtdışındaki millet varlığımız ile İslâm âleminin ramazan bayramlarını can u gönülden tebrik ediyor, bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbı’mdan niyaz ediyorum.”

Yılmaz, daha sonra personel ile tek tek bayramlaştı. 13.06.2018