04.06.2018

İstanbul Müftüsü Yılmaz, TDV KAGEM İstanbul Şubesi İftarına Katıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Ramazan iklimi kardeşliğin, sevginin, dostluğun coşup taştığı bir mevsim. İftar ve sahur sofralarıyla, Kur’an ziyafetleriyle, dostluk buluşmalarıyla bize çok güzel bir atmosfer sunuyor” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın ve Aile Gençlik Merkezi (KAGEM) İstanbul Şubesince Beşiktaş Sinan Paşa Camii’nde düzenlenen iftar programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz, TDV KAGEM İstanbul Şube Başkanı Ayşenur Kapusuz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Yılmaz, şunları söyledi:
“Ramazan iklimi kardeşliğin, sevginin, dostluğun coşup taştığı bir mevsim. İftar ve sahur sofralarıyla, Kur’an ziyafetleriyle, dostluk buluşmalarıyla bize çok güzel bir atmosfer sunuyor. İstanbul’un güzelliklerini ve tarihi değerlerini Ramazan ikliminde ve iftar sofrasında başka türlü yaşıyor ve hissediyoruz. Çoğu zaman önünden geçtiğimiz ama farketmediğimiz bu güzellikleri şu anda iftar sofrasında zaman tünelinde geriye giderek daha iyi algılıyoruz. Birlikteliğimiz ve beraberliğimiz bu güzellikleri daha iyi yaşamamıza ve daha iyi solumamıza, birbirimizin farkında olmaya vesile oluyor.
Ramazanın güzelliklerinden biri de iftar sofralarında çok farklı kesimlerden, farklı yaşlardan, sosyal çevrelerden gelen insanların birarada bulunmasının ayrı bir güzelliği var. Bu akşam KAGEM’in düzenlediği bu iftar sofrasında böyle bir güzelliği birlikte yaşıyoruz. Bu iftar sofrasını düzenleyen kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 04.06.2018