12.05.2018

Altınşehir Tepe Camii Açıldı

Başakşehir’de bulunan Altınşehir Tepe Camii İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı programla ibadete açıldı.

Açılış programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Fatih Camii imamı Bünyamin Topçuoğlu da Kur’an-ı Kerim okudu.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Camiler, temelleri peygamberlerle atılmış Allah’a nispet edilen mukaddes mekânlardır; Allah’ın evidir. Efendimiz (s.a.v), Medine-i Münevvere’de İslam medeniyetinin temellerini mescidle atmıştır. Medeniyeti temsil eden şehirlerimizin maddî ve manevî imârının merkez noktası, câmilerimizdir. Mabedsiz bir medeniyet inşâsı, derinlikten ve yücelikten mahrum, sathî şekillerden oluşmuş, ruhsuz bir iskeletten ibarettir” dedi.

Camilerin vatan toprağının Müslümanlar adına tapu senedi olduğunu belirten Yılmaz, “Câmiler, kardeşliğin, beraberliğin ve muhabbetin mayalandığı, harmanlandığı ve olgunlaştığı kudsî eğitim ocakları, ilim ve irfan yuvaları, içtimai problemlerin ruhani bir iklimde çözüme kavuştuğu şifahanelerdir. Mescitler bina etmek ve onların maddî ve manevi imarında gayret etmek imanlı yüreklerin asırlar boyunca sevdası haline gelmiştir. Bizim medeniyetimiz, ayakları yerde, başı göklerde büyük bir medeniyettir” diye konuştu.

Program sonunda cemaate yemek ikram edildi. 12.05.2018