14.05.2018

Kağıthane Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kağıthane Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Kağıthane Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ile din gönüllüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Dinimiz için hep birlikte çalışmamız gönüllerimizi kaynaştıracaktır. Çünkü ortak gâyeler etrafında birlikte hareket gönülleri bütünleştirir. Nitekim “tevhîd-i efal tevhîd-i kulûba vâbestedir” sözünün anlamı budur. Yine Türkçemizdeki “bir elin nesi var, iki elin sesi var” sözü de aynı anlama gelmektedir. Başkalarıyla uyum içinde çalışan iki insan toplam olarak iki değil, on bir eder. Nitekim Hz. Mevlânâ da yan yana gelen ve toplanan iki birin on bir ettiğini söyler” dedi.

Yılmaz; şunları söyledi:
“Din hizmeti önemli bir bilgi birikimi ve irfân tecrübesi ister. Bu da görevlilerin alanlarıyla ilgili yeni yayın ve literatür takip etmeye, sürekli bilgilerini yenilemeye ve irfânî tecrübelerini artırmaya ihtiyaç duydukları bir husustur. Din görevlisinin mesleğe başlarken sahip olduğu sünnet ve fıkıh birikimi ile tefsir ve irfân bilgisi sürekli yeniliklerle beslenmeli, ilim irfâna dönüşmeli ve böylece görevlilerimiz tükenmişlik duygusuna kapılmadan hizmetlerini sürdürmelidir.

Din görevlisi iş ve hizmetlerini, ihsân kıvâmı algısına yakışır şekilde yapmayı ve değişen şartlara göre yenilenmeyi hayatın merkezine yerleştirir. Çünkü o bilir ki, kendini yenilemeyen yenilir; kendini geliştiren ise yücelir. “Allah’ı görür gibi kulluk” anlamına gelen “ihsân” kıvâmıyla yaşamaya çalışır ve bu duygu ile her yaptığını güzel yapmaya özen gösterir. Allah Kur’an’da “Güzel yapınız”  buyurduğu gibi, pek çok âyette “Allah’ın ihsân ehli muhsinleri sevdiğini”  bildirmektedir. Allah Rasûlü de, “Allah yaptığı işi güzel yapanı sever”  buyurmaktadır.

Din görevlisinin ilgi alanı branşı ve bilgisiyle sınırlı değildir. Bir kitap şeklinde önüne açılmış bulunan dünyanın bütün güzellik ve hikmetleri onun ilgi alanına girer. O kâinat kitabını, kendisini, ilâhi kitabı ve o kitabı anlatan kitapları okumayı ihmâl etmez.”

Program sonunda Yılmaz, din gönüllüleri ile tek tek musafaha ederek sohbet etti. 14.05.2018