12.03.2018

Üsküdar Müftüsü Dr.Enver Osman Kaan’a Veda Programı

Üsküdar Müftülüğü görevinden Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki yeni görevine atanan Dr. Enver Osman Kaan için bir veda programı düzenlendi.

Üsküdar Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ile Bahri Şamat, ilçe müftüleri ile Üsküdar’da görev yapan din gönüllüleri katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:

“Enver Osman Kaan Bey, kendisini ilme adamış bir arkadaşımız. Dolayısıyla din hizmetine de çok yakışıyordu, ilim hizmetine de çok yakışacaktır. Oradaki akademik hizmetlerini tamamladıktan sonra inşallah din hizmetinde en iyi noktalarda kendisini görmek bize nasip olur. Görev yaptığı 10 aylık süre içerisinde birlikte çalıştık. Üsküdar’da çok önemli şeyler yaptığını gördüm. İnsanın gök kubbede bir hoş sâda bırakarak, ardından dualarla ve hayırla yâd edilerek bir görevden yolcu edilmesi gerçekten onur verici bir şey. Enver Osman Kaan kardeşimizi bu bakımdan tebrik ediyorum. Yeri de boş kalmadı değerli arkadaşımız Ali Çakmak’la hizmet yarışı devam edecek. İnşallah siz değerli din gönüllülerimizin katkılarıyla daha ileri ve güzel ufuklara taşınacaktır.”

Programda konuşan Dr. Enver Osman Kaan ise birlikte mesai yaptığı herkesten haklarını helal etmelerini istedi. Rize Müftü Yardımcılığı’ndan Üsküdar Müftülüğü’ne atanan Ali Çakmak ise Kur’an hizmetine devam edeceklerini belirtti. Program hediye takdimleri ile son buldu. 12.03.2018