11.03.2018

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Üniversiteli Gençlerle Biraraya Geldi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul’da KYK, UİP ve TDV yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle biraraya geldi.

İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün evsahipliğinde Miniatürk’te düzenlenen yemekli toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, KYK, UİP ve TDV yurtlarında kalan 500 üniversite öğrencisi ile ilgili personel katıldı. Üniversiteli gençler, program kapsamında Miniatürk’ü gezme fırsatı yakaladı.

Programda konuşan Yılmaz, şunları söyledi:

“DİB ve İstanbul Müftülüğü olarak, KYK’da görevli arkadaşlarımız vesilesi ile sizlere ulaştık. İBB de bizi bugün misafir ediyor. Bu tarz buluşmalar bizim gelişmemize, ufkumuzun açılmasına vesile oluyor. İrfan geleneğinin temsilcilerinden İbni Siri’nin söylediği çok önemli bir söz var; ‘Aynı sofradan yemek yiyenler, aynı sütten emenler gibi kardeş olur’. Biz bugün burada bu kardeşliği yaşadık, yaşıyoruz. Aslında bizim camilerde buluşmamızın da ana sebebi o sıcaklığı yakalamaktır. Göz ve gönül temasıdır, böylece bir sevgini oluşmasıdır. İnsan sevmeye sevilmeye, güven içinde hissetmeye ihtiyacı olan bir varlıktır. STK ve belediyelerimizin yaptığı bu tür toplumsal faaliyetleri çok önemli ve anlamlı görüyorum. İnşallah bugün yaşadığınız anlar sevgiye, dostluğa, kardeşliğe açılan birer pencere olur ve hayatınıza yeni ivmeler katar. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Program, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camii ve Panaroma 1453 gezisiyle tamamlandı. 11.03.2018