20.02.2018

Bayrampaşa Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma Programı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Bayrampaşa Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstanbul Müftü Yardımcısı Bünyamin Kahraman, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ile din gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük bir selamlama konuşması yaptı.

Din gönüllüsünün hoşgörülü olması gerektiğine dikkat çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Din gönüllüsü hoşgörülüdür, yumuşak sözle konuşur. Herkese anladığı dilde hitâb eder. Gönülden konuşur ve anlaşır. Çünkü hal lisânı ile konuşmak en etkin konuşmadır. “Kalbden kalbe yol vardır” sözü gönüller arası konuşmanın bir ifâdesidir.” dedi.

Yılmaz, şunları söyledi:

“Din gönüllüsü eskilerin ifâdesiyle “hademe-i hayrât”, hayâtın içinde dîni canlı olarak yaşayan ve yaşadıklarıyla model olandır. Dolayısıyla işinin, mesleğin ve hayâtın sıkıntılarını özümseyen ve bunları derd etmeden yaptığı hizmete amatör bir ruh ve profesyonel bir tavırla yoğunlaşandır. Din gönüllüsü takvaya özen gösterir ve azimete yönelir, cemaatine ruhsatı tavsiye eder. 'Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma' sözü de aslında bu manayı ifade eder. Böyle bir hizmet ise dünyâ hesâbıyla değil ancak âhiret kaygısıyla ve gönülden sevdâ ile yapılacak bir hizmettir.”

Yılmaz, program sonunda din gönüllüleri ile musahafa yaparak sohbet etti. 20.02.2018