20.02.2018

İlçe Müftüleri Toplantısı Göngören’de Yapıldı

İstanbul Müftülüğü’nce her ay gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı Güngören’de yapıldı.

Güngören Belediyesi Şehrigül Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantıda 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine dikkat çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Her geçen artan imkanlarımız, sorumluluklarımızın da artmış olmasını beraberinde getiriyor. Maddi imkanlarımızın yanı sıra fiziki şartlarımız her geçen gün düzeliyor. Kadro imkanlarımız zenginleşiyor. İstanbul nüfus potansiyeli bakımından Türkiye’nin beşte biri demek. Ekonomik potansiyeli bakımından ise yüzde 50’si demektir. Din ve diyanet hizmetleri bakımından baktığımızda bu konumda değiliz. Bu sadece bizim eksiğimiz veya kusurumuz değil. Bizim hizmet üreterek gelişebileceğimiz alanlardan birisi son yıllarda gündemimize düşmüş olan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarıdır. 4-6 yaş kursları bizim önümüze çok fazla imkan sunan bir potansiyel. 0-7 yaş insan karakterinin yüzde 80’inin oluştuğu bir çağdır. Demek ki, bu yaşlarda insanlarla buluşabilirseniz onların gönlüne hulul edebilirseniz, en azından istikamet bakımından yön verebilirsiniz. Dolayısıyla bizim müftülüklerimizde 4-6 yaş grubunu çoğaltma ve bereketlendirme gibi bir mecburiyetimiz olduğu aşikardır” dedi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. 20.02.2018