18.02.2018

Bayrampaşa’da Gençlerle Sabah Namazı Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Bayrampaşa Muradiye Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Mustafa Yavuz, Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük, Bayrampaşa Muradiye Camii’nde gençlerle sabah namazında buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada yağmur duası edildi.

Programda yaptığı konuşmada “Gençlik ve gençler milletin istikbal potansiyelidir. Bu yüzden gençlik ve gençler çok önemsenmiştir. Kur’an’da hayatlarını tevhid mücadelesine ayırmış gençlerden bahsedilir” diyen İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi: “Medyanın ve iletişim organlarının insan üzerindeki gücü tartışılmayacak bir gerçektir. İnsanların zamanlarının büyük bir bölümünün televizyon, bilgisayar ve internet karşısında geçtiğini düşünürsek gençlerimizin ne tür bir bombardıman ile karşı karşıya olduğu anlaşılmış olur. İletişim araçlarını hayatımızdan çıkarmak mümkün olmadığına göre onları bilinçli ve yararlı bir biçimde kullanmayı gençlere öğretmek gerekiyor. Bu da sabırla ve onların duygularına ve tercihlerine değer vererek aşılabilecek bir engeldir. Gençlere destek olmalı, zihinlerini ve kalplerini işgal ile tarumar eden internet ve sosyal medyanın zararlı etkilerini azaltmalı ve iyi yönde kullanmalarına rehber olmalıyız.”

TSK tarafından Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonu için dua eden Yılmaz, “Kitab-ı Kerimi’nde görünmeyen ordularınla muzafferiyete vesile olduğunu müjdeliyorsun. İnşallah Afrin’de harekâta katılan gençlerimizi, askerlerimizi ve güvenlik kuvvetlerimizi görünmeyen ordularınla destekleyerek muzaffer eyle ya Rabbi. Ya Rabbi, düşmanlarımızı kahr-u perişan eyle; vekalet savaşlarıyla ülkemize ve milletimize musallat olan hainlere fırsat verme; şehitlerimizi Hz. Muhammed (SAV)’e cennette komşu eyle; geride bıraktıkları kederli aile efratlarına, yakınlarına, askerlerimize, milletimize sabr-ı cemil ihsan eyle; kayıplarımızı azalt ve daha az kayıpla ordumuzu Afrin harekatında mansur ve muzaffer eyle” diye konuştu.

Etkinlik sonunda cemaate kahvaltı ikramında bulunuldu. 18.02.2018