16.02.2018

Üsküdar'daki Şemsi Sivasi Camisi ibadete açıldı

Üsküdar'da hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Şemsi Sivasi Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Prof. Dr Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Müftüsü Enver Osman Kaan, caminin yapımında katkısı olan hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Şemsi Sivasi Camisi'nin Üsküdar'a hayırlı olmasını diledi.

"Şehrin şehadet parmağı" minareleriyle bir başka güzel olan İstanbul'un, bugün bir minare daha kazandığını anlatan Yılmaz, caminin yapımında emeğe geçenlere teşekkür etti.

Allah'ın mescitlerini sadece Allah'a ve ahiret gününe inanan ve ancak Allah'tan korkan kimselerin imar edeceğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Peygamberimiz Allah'ın rızasını gözeterek bir mescit inşa eden kimseye, Allah'ın da ona cennetten bir köşk hazırlayacağını buyuruyor. Hayırların en hayırlısı ahiret hayrıdır. Çünkü dünya geçici, ahiret ebedidir. Ebedi saadete ulaşmanın yolu bu dünyada çalışmaktan, Allah'ın kullarının rızasını kazanmaktan geçiyor. Kulların rızasını almak da onlara hizmetten geçiyor. Bugün burada kulların rızasının alınmasına vesile olan hizmetlerden birinin örneğini görüyoruz. Mescitler yeryüzünde Allah'ın evleridir. Dünya hayatının ışığı, ziyası ve nurudur. Camiler bulunduğu bölgeye huzur ve güven verir. Camiler hem ibadet hem de eğitim ve kültür mekânlarıdır. İslam kültürünün de en zahiri göstergesidir. Nerede cami görsek biliriz ki İslam orada yaşanır ve orada müminler vardır. Camiler insana hizmetin Hakk'a hizmet olduğunu öğreten, barış ve kardeşliğin, milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da gördük. Tüm camilerimizden gelen sela sesleri bizi aynı hedefe yöneltti."

Camilerin vatanın tapusu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Camilerde ezanlar okunduğu, al yıldızlı al bayrak dalgalandığı sürece bu topraklarda ilelebet hür yaşayacağız. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim etsin." dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından dua yapıldı. Yılmaz, şöyle dua etti:
“Bu mabette kıyamete kadar Allah’ın adının anılmasını, ibadetlerin daim olmasını, cemaatinin bol olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyoruz. Bütün mabetler hiç şüphesiz Kabe-i Muazzama’nın şubeleridir. Bu güzel mabedin de hem Kabe-i Muazzama’dan hem de Peygamber Efendimiz’in (SAV) Mescid-i Nebisi’nden bir şube olmasını niyaz ediyoruz, kabul eyle Ya Rabbi. Camilerimiz bizim secdegahımızdır, adını mescit koyarız. Aynı zamanda bizim cem olduğumuz yerdir, o yüzden adını cami koyarız. Secdegahlarımızı gönüllerimizin cem olduğu yerler eyle ya Rabbi. Minarelerimizden ezanlarımız dinmesin, bayraklarımız semamızdan inmesin ve mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin. İnşallah bu güzel mabedimiz kıyamete kadar payidar olsun. Güzelliğiyle fiziki olarak imar olduğu gibi içinin cemaatiyle de mamur olmasını nasip eyle Ya Rabbi.” Dua sonrası Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tarafından caminin açılış kurdelesi kesildi ve Cuma namazı kılındı. 16.02.2018