08.02.2018

"Ezanı Güzel Okuma" Kursunu Tamamlayanlara Sertifika

İstanbul Müftülüğünce düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" kursunu başarıyla tamamlayan imam ve müezzinler, sertifikalarını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın elinden aldı.

Müftülük tarafından kentteki camilerde görevli imam ve müezzinlere yönelik düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" kursunun ilk etabı tamamlandı. Kursa katılan imam ve müezzinlere, Beyazıt Camisi'nde düzenlenen törende, sertifikaları verildi. Törene İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar da iştirak etti.

Törende konuşan Müftü Yılmaz, 6 hafta önce başlattıkları "Ezanı Güzel Okuma" kursunun başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, "Arkadaşlarımızın her biri rehber okuyucu hakkı elde ederek burada sertifikalarını alıyor. Bunların hepsi İstanbul'un ilçelerinde, kendi mesai arkadaşlarına ezanı güzel okuma konusunda rehberlik edecek." dedi.

Yılmaz, 500 yıldır devam eden "İstanbul tarzı ezan okumanın", güzel sesli din görevlileri tarafından sürdürülecek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Ezan bir şiardır ve sembolik değeri çok yüksektir. En güzel davetten biri olan ezan, bu ümmetin gönlünde ve kulaklarında mensubiyet duygusunu pekiştiren bir özelliğe sahiptir. Bu kurslardan mezun olan kardeşlerimiz bu duyguyu daha da pekiştirecek hizmetler yapacaklardır." diye konuştu.

"İyisi olduğu zaman kötünün müşterisi olmaz" diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer İstanbul tarzı ezan, güzel şekilde icra edilirse başka makamlara ve tarzlara rağbet olmaz. Ezan, sala, mersiye ve mevlidin güzel okunması konusunda İstanbul'da yapacağımız çok iş var. O bakımdan bu kurslardan geçen insanların vereceği destek, ümmetin ve milletin güzel ezan dinlemesi açısından çok anlamlıdır. Çünkü ezan en güzel davettir. Ayrıca ezan güzel okunduğunda başka söze, sese ihtiyaç bırakmadan dinleyeni kuşatır. Ezan önemli bir sembol olduğu için onu herkes okumamalı. Ezanı, temsil edebilecek, kaldırabilecek ve hakkını verebilecek insan okumalı ki dinleyicilerde bir şuur meydana getirsin."

Yılmaz, bu kursla bir tohum ektiklerini, burada yetişen insanların başkalarına hocalık yaparak ekilen o tohumların ileride güzel meyveler vermesini sağlayacağını anlattı.

Konuşmaların ardından musikişinas emekli imam Habil Öndeş ve mersiyehan Celal Yılmaz'dan eğitim alan 18 kursiyere belgeleri, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından takdim edildi.

Müftülük tarafından organize edilen kurslar, etaplar halinde Ramazan ayına kadar devam edecek.