19.09.2017

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki ilk ders İstanbul Müftüsü Yılmaz’dan

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı ilk dersi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından verildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Prof. Dr. Abdullah Kahraman yaparken İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İlahiyat fakültelerinin ile Diyanet’in tarihçesi hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin hem okulda hem de mezun olduktan sonra kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “İyi bir İlahiyatçı düzgün bir aile yapısına ve amele sahibi olmalı, ibadetlerini yerine getirmeli. Günümüzde artık İlahiyat mezunları Arapça ve İngilizceyi çok iyi, Osmanlıcayı da temel olarak bilmeliler. İslam’ı aktaran kişiler biziz. Biz ne kadar özenli davranırsak İslam da o kadar iyi anlaşılacaktır” dedi.

Etkinlik sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ile Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Fakülte Mimarı olan Ayhanlar Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan’a hediye ve plaket takdim etti.