25.05.2017

İlçe Müftüleri Toplantısı Ramazan ayı gündemiyle yapıldı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Mütfüleri Toplantısı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın başkanlığında Ramazan ayı gündemiyle yapıldı.

İstanbul Müftülüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri iştirak etti. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Ramazan günün yirmi dört saati hepimizin hizmete koşturacağı bir dönem, Allah hepimizin gayretini artırsın. Her sene Ramazan’da imsak vakti, sabah ve yatsı ezanı vakti tartışılır. Din İşleri Yüksek Kurulu Genişletilmiş İstişare Heyeti Toplantısı’nda bu işin uzmanı arkadaşlar sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı ölçümlerin ve ilan ettiği takvimlerin bilimsel verilere uygun olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 5 yılı aşkın bir zamandır Astronom Prof. Dr. Sacit Özdemir beyin ekibiyle yaptıkları gözlemler sayesinde aletle yapılan gözlemlerle, çıplak gözle yapılan gözlemler arasındaki fark tespit edildi. Şu anda takvimlerde ilan ettiğimiz sahur/imsak vakti saatlerinde hemen hemen hiç kayma yok. Ama çıplak gözle 10-15 dakika fark ediyor. Biz bu millete fazladan oruç mu tutturuyoruz diye benim kaygım vardı ama 5 yıl boyunca yapılan gözlemle içim rahat etti. Biz gürültü çıkarmıyoruz, toz kaldırmıyoruz, kavga etmiyoruz ama bu manada yapılması gerekenleri elhamdülillah yaptık. Biz doğru yoldayız, bunu arkadaşlarımız cemaatlerine içleri rahat bir şekilde söyleyebilirler.” dedi.

Zekat verecekler için Türkiye Diyanet Vakfı’nın doğru ve güvenilir bir adres olduğunu belirten İstanbul Müftüsü Yılmaz; “FETÖ insanlarda müthiş bir kaygı meydana getirdi. İnsanlarda yardım etme duygusunu götürdü. Ama bizim insanlara her zaman böyle olmayacağını anlatmamız gerekir” diye konuştu. İstanbul Müftüsü Yılmaz, son olarak Ramazan ayında camilerde yapılacak etkinlikler konusunda cemaatin bilgilendirilmesini isterken, camilerde eksik personel bulunmaması gerektiğine de dikkat çekti.