19.05.2017

Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığınca, İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen "Türkiye 5. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" açılış programıyla başladı. Yarışmaya 62 ülkeden 120 yarışmacı katılıyor.

Fatih Camii'ndeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, yarışmanın 19-23 Mayıs'ta tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Şahin, 62 ülkeden 120 yarışmacının katılacağı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca düzenlenen yarışmanın ödül töreninin ise 24 Mayıs Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Merkezi'nde yapılacağını kaydetti. Hafız Osman Şahin, "Program, 15 Temmuz Şehitleri anısına yapılacaktır. Programda şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an ziyafeti verilecek. Ayrıca Birinci Uluslararası Kur'an-ı Kerim Hat Müsabakası ödülleri de sahiplerine takdim edilecek." dedi.

"Ramazan ve Kur'an, Ramazan ve Cuma birbirlerine çok yakışıyor” diyerek  sözlerine başlayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları söyledi:

"Kur'an Ramazanda inmiş ve Ramazan onunla mübarek olmuştur. Bir bahar ayında, yağmur mevsiminde Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği yarışma vesilesiyle bir aradayız. Cenabı Hakk'ın hikmetine bakın ki, hem Kitab-ı Kerimi'ni hem de bahar mevsiminde indirdiği yağmuru mübarek kıldığını ifade ediyor. İkisi de sema kaynaklıdır. İkisi de Allah katından inmedir. Bahar mevsiminde inen yağmur bizim fiziki dünyamızı besler, ihya eder, geliştirir, bereketlendirir ve temizler. Yine gökten indirilen Kur'an-ı Hakim ruh dünyamızı, mana alemimizi temizler, tezkiye eder, hayat verir, can verir. Biz bu bahar mevsiminde hem yağmurun fiziki âlemimize sunduğu bereketten ve temizlikten, hem de bu mekanda Ramazan ayı içerisinde yaşayacağımız Kur'an bereketinden istifade ile gönüllerimizi tatmin etmeye, kalplerimizi temizlemeye, ruhlarımızı arındırmaya çalışacağız. Çünkü Kur'an lafzıyla, manasıyla, ahkâmıyla, her boyutuyla hayatımıza anlam katıyor" dedi.

Müftü Yılmaz daha sonra, yarışmacılara başarılar dileyerek cemaati gerçekleşecek Kur'an ziyafetini dinlemeye davet etti.