19.04.2017

Yılmaz: İslam Ülkeleri Terör Örgütleri Vasıtasıyla Güvenlerini Kaybetti

Küçükçekmece Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediği programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “15 Temmuz’da harekete geçirilen bir takım güçler, ülkemizde dine ve dindarlara olan güveni yaraladı” dedi.

Küçükçekmece Müftülüğü’nce Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel katıldı. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, eman ve imanın aynı kökten geldiğini belirterek, “Eman güvende olmak demektir. İman Allah’a güvenmektir. Allah’a güvenen insan, kendisine ve diğer insanlara güvenmeyi başarmış ve özgüveni tesis etmeyi başarmış insan demektir. Allah Resulü (SAV) bununla yola çıkmıştı. Kendi özgüveniyle, topluma güven telkin ederek, o vahşet toplumundan yepyeni bir güven toplumu tesis etmişti. Çünkü insanların insanca yaşayabilmesi için en değerli şey; güvendir. Güveni de sağlayan en temel değerler dürüstlüktür, samimiyettir, sadakattir. Bunlar bir araya geldiği zaman gerçekten iman olur” dedi.

“Din 15 Temmuz’dan Sonra İnsanımızın Gönlünde Yara Almıştır”
Allah Resulu (SAV)’in bize telkin ettiği bu güzel öğütlerin, tarih boyunca ülkemizdeki kardeşliğin ve barışın tesisini sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi:
“Bugün maalesef dünyada yüksek seviyede bir güven bunalımı yaşanıyor. İslam ülkeleri kendi içinde bir takım terör örgütleri vasıtasıyla kendi güvenlerini kaybetti, birbiriyle boğuşur hale geldi. Bizim ülkemizde de, 15 Temmuz’da harekete geçirilen bir takım güçler, ülkemizin güvenini sarsmak, en önemlisi dine ve dindarlara olan güveni yaralamak üzere harekete geçtiler. Gerçekten din 15 Temmuz’dan sonra insanlarımızın gönlünde yara almıştır. Din adına, dindarlık adına hareket eden ama üzerindeki üniformasıyla belli gruplar adına ülkemizi ve insanlarımızı tehdit eden grupların yaptıkları o eylemler dine olan güvene zarar vermiştir.”

“Toplumumuzda Güveni Yeniden Tesis Etmek İstiyoruz”
15 Temmuz’da yaşananlar sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2017 yılı için Kutlu Doğum Haftası’nda Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temasını seçtiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Ülkemizde kaybedilen bu güveni, İslam dünyasında yaşanan bu güvensizlik ortamını ve dünyada yaygın surette görülen güven bunalımını hesaba katarak; Resul-ü Ekrem Efendimizin en zor şartlarda kurduğu güven toplumunu tesis etmek üzere bu seneki Kutlu Doğum teması Hz. Peygamber (SAV) ve Güven Toplumu olarak ilan edildi. Arzu ediyoruz ki, şahıslarımızdan başlayarak aile hayatımızda, iş hayatımızda, toplum hayatımızda en değerli şeyin güven olduğunun farkına varalım ve yeniden güveni tesis edelim. Güvenin en kolay ve hızlı tesisine medar olan eden şey, samimiyettir. İnsanların göründükleri gibi oldukları ve oldukları gibi göründükleri bir algı ilişkilerimizde bizi daima güvene götürecektir. Samimiyet olan yerde güvensizlik ve güven bunalımı olmaz. Ama insanlar bir kere samimiyetlerini kaybettiler mi, güvenlerini kaybederler. Güvenlerini kaybedince de onun tesisi çok zordur. Dolayısıyla bizim önce birbirimize olan güvenimizi, Rabbimize olan güvenimizi ve kendimize ait özgüveni kuşanmaya ihtiyacımız var. İnanan insan önce güvenilen insan olmak zorundadır. Sonra da karşısındakilere güvenmeyi bilen insan olmak zorundadır.” diye konuştu.