15.09.2016

İstanbul Ufa Kardeşliği Perçinleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca koordine edilen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında İstanbul Müftülüğü ile Rusya’ya bağlı Başkurdistan Özerk Cumhuriyetinin başkenti Ufa’daki Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti kardeş dini kuruluşlar olarak tespit edilmiştir. 1789 yılında Çarlık Rusyası zamanında kurulan ve devlet tarafından resmen tanınıp günümüze kadar Rusya’daki Müslümanlara yönelik faaliyetler yürüten bu kuruluş ile İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi arasında ortak bir proje olarak Ufa İslam Üniversitesi inşaatının gerçekleştirilmesine karar verildi. 2015 yılı Mart ayında başlayan inşaat hızla ilerlemektedir. Altı milyon dolara mal olacak inşaat için bugüne kadar 3.826.234 dolar ödeme yapılmıştır. Bugüne kadar yapılan ve karşılığında talep edilen toplam hak ediş tutarı 4.429.189.dolar olup halen 602.954.33 borç bulunmaktadır. İnşaatın bu noktaya kadar gelmesinde İstanbulluların çok değerli ilgi ve katkıları vardır. İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi yönetim kurulu katkılarından dolayı İstanbul halkına teşekkür ve minnetlerini ifade etmektedir. Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti’ne bağlı bir eğitim kurumu olarak faaliyet gösteren Ufa İslam Üniversitesi’nin çalışma alanı, bütün Rusya coğrafyasındaki Müslümanları ilgilendirmektedir. Rusya Müslümanları Merkezi Dini Nezareti başkanı Şeyhülislam Talgat Safa Taceddin ve Ufa İslam Üniversitesi’nin rektörü Artur Süleymanov bu önemli eserin yapımını sağlayan İstanbullulara ve Türkiye Diyanet Vakfına, Türk milletine teşekkürlerini bildirmektedirler.

Aşağıdaki fotoğraflar inşaatın son halini göstermektedir. Fotoğraflarda ayrıca Şeyhülislam Talgat Taceddin, Rektör Artur Süleymanov ile bazı öğretim elemanları ve öğrenciler görülmektedir.