12.09.2016

Kurban Bayramı Özel Programı Üsküdar Hz. Ali Camiinde Düzenlendi

Kurban Bayramının manevi atmosferinden halkımızın en üst düzeyde istifadesine; bu kutlu günlerin neşe, coşku ve huzurunun ülkemiz genelinde hep birlikte teneffüs edilebilmesine; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Müftülüğü tarafından hazırlanan “Kurban Bayramı Özel Programı” Üsküdar Hz. Ali Camiinde düzenlendi.

Program Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam-Hatibi Hasan Lütfi RAMAZANOĞLU tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Programda Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Ercan ÇAKIROĞLU, Yeni Camii Uzman İmam-Hatibi Ferruh MUŞTUER, Sultanahmet Camii Baş İmam-Hatibi Hasan KARA ve Büyükpiyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak DANIŞ tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kurban Bayramı” Hutbesi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN tarafından irad edildi.

Kardeşlerim!

Bayramlar, birbirimize daha çok kenetlenmemize, kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize vesile olan zaman dilimleridir. Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma ve infakın zirveye çıktığı günlerdir. Bayramlar, kâh sevinç, kâh hüzünle akıp giden hayat yolculuğumuzda Rabbimizin bizlere lütfettiği huzur ve neşe mevsimleridir. Öyleyse geliniz. Bayramı bir gönül kazanma seferberliğine dönüştürelim. Anne-babamızın, kardeşlerimizin, komşularımızın yüzünü güldürelim. Yoksullara, yaşlılara, kimsesizlere, boynu büküklere, hasta ve engelli kardeşlerimize bayram sevinci yaşatalım. Kırılan kalpleri, darılan gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur edelim. Kardeşliğimize, bayram sevincimize engel olan dargınlıkları, küskünlükleri, çekişmeleri, her türlü olumsuzluğu ortadan kaldıralım. Unutmayalım ki; birbirimize sunduğumuz her bayram hediyesi, bizi Rabbimizin rızasına ulaştıracaktır. Birbirimize sunabileceğimiz en güzel bayram hediyemiz ise kalbimizin derinliklerinden gelen selam ve dualarımız, tebessüm ve ziyaretlerimiz olacaktır.

Kardeşlerim!

Hutbeme son verirken aziz milletimizin, yurt dışında yaşayan millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve âlem-i İslâm’ın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Kurbanlarımızın makbul, bütün kardeşlerimizin haccının mebrur, bayramlarımızın mesrur olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum diyerek hutbeyi bitirdi.