04.09.2016

15 Temmuz Şehitlerini Anma (Kur’an-ı Kerim ve Mevlit) Programı Düzenlendi

İstanbul Müftülüğü tarafından, FETÖ/PDY Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 Cuma günü yaptığı darbe girişiminde, ülkemizin birliği, bütünlüğü, istikbal ve istiklali, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak ve ruhlarını şad etmek amacıyla 03/09/2016 tarihinde Fatih İlçesi Fatih Camiinde saat 11:50’de (öğle namazından önce), 04/09/2016 tarihinde de Üsküdar ilçesi Mihrimah Sultan (İskele) Camiinde (öğle namazından önce) “15 Temmuz Şehitlerini Anma (Kur’an-ı Kerim ve Mevlit) Programı” düzenlendi.

İstanbulluların ve şehit ailelerinin yoğun rağbet gösterdiği programlardan Fatih Camiindeki program darbe girişimi esnasında camilerimizde okunan salalara atfen Mihrimah Sultan Camii İmam-Hatibi Adem KÜÇÜK tarafından okunan sala ile başladı. Programda Mevlidi Şerif bahirleri Eyüp Sultan Camii Müezzin-Kayyımı Davut ŞENSOY, 19 Mayıs Fulya Balçık Camii Müezzin-Kayyımı İbrahim DUMAN tarafından okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ise Sultanahmet Camii Baş İmam-Hatibi Hasan KARA, Büyükpiyale Paşa Camii İmam-Hatibi İshak DANIŞ, Yeni Camii Uzman İmam-Hatibi Ferruh MUŞTUER ve Süleymaniye Camii Baş İmam-Hatibi Ekrem NALBAT tarafından okundu. Ara Duanın Fatih Camii İmam-Hatibi (Görevlendirme) Galip USTA tarafından yapıldığı programda Ali Rıza ŞAHİN, Zinnuri ALTINBAY, Mustafa ŞAHİN, Yakup YILDIZ Mustafa KEMALOĞLU ve Gökhan ERGÜN’den oluşan Fatih Müftülüğü İlahi Korosu ilahilerini seslendirdiler.

Üsküdar Mihrimah Sultan (İskele) Camiindeki program da, darbe girişimi esnasında camilerimizde okunan salalara atfen Fenai Ali Efendi Camii İmam-Hatibi Bayram ŞİVETOĞLU ve Hacı Emin YILDIRIM Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa COŞKUN tarafından okunan çift sala ile başladı. Programda Mevlidi Şerif bahirleri Çinili Camii Müezzin-Kayyımı Dursun ŞAHİN, Selami Çeşme Camii Müezzin-Kayyımı Şükrü ASILEREN tarafından okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ise Uğur Mumcu Yunus Emre Camii İmam-Hatibi Mehmet PERVANE, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam-Hatibi Hasan Lütfi RAMAZANOĞLU, Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam-Hatibi Mustafa POLAT ve Mihrimah Sultan (İskele) Camii Uzman İmam-Hatibi Mustafa ALTIN tarafından okundu. Ara Duanın Üsküdar Müftü Vekili Mesud TAŞ tarafından yapıldığı programda, Dursun ŞAHİN, Mustafa KARA, Saffet ÇALIŞ, Mustafa COŞKUN, Hüseyin AKBULUT ve Bayram ŞİVETOĞLU’ndan oluşan Üsküdar Müftülüğü İlahi Korosu ilahilerini seslendirdiler.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN yaptığı sohbette Nisa Süresinin 135. Ayeti kerimesine vurgu yaparak “Ey iman edenler; kendiniz, ana-babanız ve yakınlarınız aleyhinde de olsa Allah için şahit olarak adaleti gözetin. İster zengin, ister fakir olsun; onları Allah'ın koruması daha uygundur. Adaletinizde heveslere uymayın. Eğer dilinizi büker veya yüz çevirirseniz; Allah, yaptıklarınızdan haberdardır”.

Mümin olarak bize düşen adaleti ayakta tutmak ve Allah için şahitlik yapmaktır. Fitne ortamından çıkabilmek için mutlaka doğruları söylemeliyiz ancak bu şekilde fitneden çıkabiliriz. Doğruları söylemeden çekinmememiz gerekmektedir. Önemli olan adalettir adaletten ayrılmamalıyız. Hayatta daima doğru olmalıyız, dürüst olmalıyız. Biz doğru olursak adalet yerine gelir, adalet yerine gelirse dünya huzur bulur.

Programda, İstanbul genelinde Şehitlerimiz için okutulan 65839 hatmi şerifin duası İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN tarafından yapıldı.

YARAN duasında şunları dile getirdi:  Ey bütün mevcudatın halikı ve sahibi olan yüce rabbimiz her türlü ibadet ve taatımızı dergâhı izzetinde Ahsen’i kabul eyle! Ya rabbi, bugün burada hocalarımız Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve salavatlar okudular, daha önce de Müftülüklerimizin koordinesinde hocalarımız, Kur’an Kursu öğrencilerimiz ve cemaatimiz 65839 hatmi şerif okudular bütün okunan Kur’an-ı Kerimleri, hatmi şerifleri ve 65839 hatmi şerifi dergâhı izzetinde kabul eyle!

Ya Rabbi! 15 Temmuz akşamı başlayan hain darbe girişimine karşı çıkmak için meydanlara çıkan tankların, silahların muhatabı olan ve fedai can eden şehitlerimizin ruhlarına ve ondan önce de bu toprakların İslam yurdu olması için ve İslam yurdu olarak kalması için canlarını feda eden tüm şehitlerimize hediye eyledik vasıl eyle. Ya Rabbel alemin o gece yaralanan o gece sıkıntıya düşen kardeşlerimiz oldu onlara da şifalar nasip eyle, geride kalan bilhassa şehit ailelerine ve genel olarak milletimize sabrı cezil ve sabırlar ihsan eyle.

Ya Rabbel alemin! terör belası başımızdan eksik olmuyor, hala şehitlerimiz devam ediyor, biz biliyoruz ki ve hatta bütün alemi İslam biliyor ki ülkemize yönelik terör faaliyetlerinin arkasında İslam düşmanları var terör ülkemizin ve alemi İslam’ın istikrarını bozmaya çalışıyor sen bizlere yardım eyle ya rabbi,  her türlü şerden ve tehlikelerden bizleri muhafaza eyle.

Ya Rabbi devlet adamlarımıza, ilim adamlarımıza, fikir adamlarımıza doğru kararlar almasında yardım eyle, doğru kararlar uygulamasında yardım eyle, onlara da bizlere de hakkı batılı, iyiyi kötüyü, suçluyu suçsuzu ayıracak basiret ve ferasetler lütfet ya rabbi.

Ya Rabbel alemin millet olarak, Müslümanlar olarak senin rıza-ı şerifini her şeyden önce tutuyoruz, bizleri rızana erenlerden eyle ya rabbi! Hayatı düzgün yaşayanlardan eyle ya rabbi! Sıratı mustekiminde devam edenlerden eyle ya rabbi! Ya Rabbel alemin dualarımızı kabul ve makbul eyle!

Ya Rabbel alemin! Bu günler zilhicce ayının günleri, kurban bayramının öncesindeki günler, hacılarımız o mukaddes mekânlarda, yapmış olduğumuz dualarımızı mescidi haramda, Kâbe-i şerifte, Arafat’ta, müzdelifede, minada yapılan dualar zümresine ilhak eyle. Ya Rabbi dünyaya huzurlar nasip eyle, ya Rabbi ahlaklı insanlara, iyi insanlara güç ve kuvvet lütfeyle ya Rabbi! Ya rabbi dualarımızı kabul eyle, yine şehitlerimiz için senden dualar ve rahmetler niyaz ediyoruz lütfeyle. Bizlere rahmet kapılarını fetheyle, bizleri yolunda daim eyle