12.08.2016

Müslüman Âlimlerden İstanbul İl Müftülüğüne Ziyaret

İstanbul da bulunan çeşitli ülkelere mensup bir grup ilim adamı İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN’I makamında ziyaret ettiler.

Prof. Dr. Hakim EL- Arifi başkanlığındaki heyet üyeleri 15 Temmuz Darbe girişiminden duydukları üzüntüleri belirtmek gayesi ile İstanbul Müftülüğünü ziyaret ettiklerini belirterek, Türkiye’nin Müslümanlar ve mazlum milletler için çok önemli bir ülke olduğunu, dolaysıyla Türkiye ye yapılmış her saldırının Ümmete yapılmış olarak algılanması gerektiğini belirterek, 15 Temmuz meşum darbe girişiminin Arap İslam dünyasında da nefretle karşılandığını ifade ettiler.

Prof Dr. Hâkim El- Arifi ile beraber derneğin Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Fuad EL Tenusi de hazır bulundu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN da Prof Dr. Hâkim El- Arifi ve beraberindeki heyetin İstanbul Müftülüğüne gelerek ülkemizde karşılaştığımız 15 Temmuz meşum darbe girişiminden dolayı üzüntülerini belirten ve Türkiye’nin yanında yer alan kıymetli Âlimler heyetine teşekkür ederek, Türkiye’de yaşanan hadiselerde İslam âlimlerinin manen dualarıyla yanımızda bulunmaları halkımıza manevi güç vermekte, bizleri memnun etmektedir, dedi.

Kabulde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, 15 Temmuz’da İslam dünyasının göz bebeği şehirlerinden olan başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün ülkede büyük ve planlı bir saldırının planlandığını ve uygulamaya geçildiğini, bu saldırılarda asker, sivil, polis vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade etti ve “öncelikle Allah’ın yardımı ve inayeti, halkın feraseti, duyarlılığı sayesinde önlenen bu darbe girişiminde, hayatını kaybeden bütün vatan evlatlarına, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

İstanbul Müftüsü YARAN konuşmasında İstanbul Müftülüğünün din hizmetleri ve din eğitimi alanında yaptığı çalışmalar ile Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Ziyarette Müftü YARAN ve Alimler Heyeti, hepimizi üzüntüye boğan bu darbe girişiminin tekrarlanmaması ve alem-i islamın ve bütün dünyanın huzuru ve refahı için dua ettiler.​

Ziyarette İstanbul Müftü Yardımcıları Sabri Demir ve Caner Akdemir de hazır bulundular.