09.10.2018

İlçe Müftüleri Toplantısı Beylikdüzü’nde yapıldı

İstanbul Müftülüğünce her ay gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı, Beylikdüzü’nde yapıldı.

Beylikdüzü Müftülüğü’nün evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantıda Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini huzurla tamamladıklarını belirten Yılmaz, “Bu sene güzel bir başlık altında önemli bir tarihe imza atılmış oldu. Bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Din Hizmetine Adanmış Ömürler başlığını taşıyordu ki, hakikaten din hizmetine ömürlerini adayan insanlara vefa adına çok güzel bir başlıktı. Özellikle emekli olmuş ve Hakk’a yürümüş hocalarımızla ilgili yaptığımız programlar bu başlığa çok uygun düştü. İstanbul din hizmetine adanmış ömürler açısından en mümbit, en zengin olan bir vilayetimiz. Asırlardır beri din hayatının merkezi olduğu için en seçkin hocalarımız, üstatlarımız hep bu topraklardan yetişti. Ülkemize, Balkanlara ve İslam dünyasına ışık saçtı. Önemli isimlerin gündeme gelmesi bu anlamda din hizmetine adanmış taze ömürler için de hedef şahsiyetler, rol modeller olarak önemliydi” dedi.

İstanbul’da camilerin sayısının yetersiz olduğunu belirten Yılmaz, “Camilerimizin çokluğundan çok fonksiyonelliği, daha çok insana daha farklı hizmetler verebilmesi, cemaatimizin her vakit camiye ulaşması önemli ve anlamlıdır. Önce caminin kapısının değil imamın gönül kapısının cemaate, camiye açık olması önemlidir. Ondan sonra caminin kapısını cemaate açacaktır. Görevlilerimize camiyi açık bulundurmak konusunda biraz daha fedakârlık yapmaları gerektiğini söylemek herhalde uygun olur” diye konuştu.

Toplantı gündem maddelerinin ele alınmasıyla tamamlandı. 09.10.2018