19.07.2018

İlçe Müftüleri Toplantısı Zeytinburnu’nda gerçekleştirildi

İstanbul Müftülüğü’nce her ay gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı Zeytinburnu’nda yapıldı.

Zeytinburnu Müftülüğü’nün evsahipliğinde Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantı İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konuşmasında İslam İşbirliği Teşkilatı’nca Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen Afganistan konulu toplantıya katıldığını belirten Yılmaz, 1979 Sovyet Birliği işgalinden bu yana geçen süreçte ülkede 1,5 milyon insanın şehit edildiğine dikkat çekti. Yılmaz, “İslam coğrafyasında Batının ürettiği terör örgütleri vasıtasıyla gerçekleşen iç karışıklıklar Müslümanlara çok bedel ödetiyor. PKK, FETÖ gibi terör örgütleri aracılığıyla Türkiye’yi de Afganistan’a, Pakistan’a, Libya’ya, Suriye’ye, Irak’a benzetmek istiyorlar. Bu duruma düşmemek adına iç dinamiklerimizi harekete geçiren bir kurum olan DİB’in mensupları olarak bizlere çok önemli görevler düşüyor. Kardeşliğin sadece bir retorikten ibaret olduğunu düşünmek bizim ayağımızı kaydırır. Kardeşliğin bir ahlakı ve hukuku var. Bu ahlak ve hukukun bizim tarafımızdan çok iyi şekilde anlatılması, yaşanması ve öğretilmesi gerekir. Bu birlik, beraberlik ve kardeşlik adına çok önemli bir nokta. Ülkemizi daha iyi bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Çünkü muhtelif vesile ve vasıtaları deneyerek Türkiye’nin başını ağrıtmak, İslam dünyasının çökertilmesini sağlamak gibi hevesleri var. Biz uyanık olup buna fırsat vermemeliyiz. İki yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi aslında bu tür bir provaydı. Türkiye’yi içerden bölmek, parçalamak ve kan akıtmak isteyen terör örgütleri ortaya çıktı. Ama elhamdülillah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu hareket doğmadan boğuldu” dedi.

Hac iklimine girildiğini belirten Yılmaz, vekaletle kurban kesimine yönelik çalışmaların önemine değindi. Yılmaz, şunları söyledi:
“Hacla birlikte bir önemli gündemimiz daha var, o da vekaletle kurban kesimidir.  Vekaletle kurban kesiminin hem Türkiye’de hem de yurt dışında çok önemli bir yeri var. Türkiye’nin gücünü anlatmak, aktarmak ve kurbanın doğru adreslere ulaştırılmasını sağlamak adına önemli. Şimdiden yavaş yavaş vekaletle kurban konusunda cemaatimize ulaşarak hem ülkemiz içinde hem ülkemiz dışında TDV’nin kurban sayısını artırmak ve DİB’in etkisini güçlendirmek gerekiyor. Çünkü gerçekten Afrika gibi fukaralığın yaygın olduğu bölgelerde Türkiye’den giden üç kilogramlık bir hisse adeta bir sevgi mektubu gibi oradaki insanların gönüllerine dokunuyor ve hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar ülkemize bir sevda oluşuyor. O bakımdan kurban sayımızı artırmak adına görevlilerimizi motive edelim.”

Yılmaz, toplantı sonunda Başakşehir Müftülüğü’nden Ardahan İl Müftülüğü’ne atanan Remzi Pehlivan’a bir plaket takdim ederek hayırlı görevler dileğinde bulundu. 19.07.2018