17.07.2018

İstanbul Müftüsü Yılmaz, 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileriyle biraraya geldi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 15 Temmuz şehit ailesi ve gazilerinden oluşan personelle yemekli bir programda biraraya geldi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda şehit aileleri ve gazilere hitap eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Şehitlik bir adanıştır. Vatan için canını adayan, serdengeçen insanların mevcudiyeti o coğrafya ve inanan insanlar için çok önemlidir. İnsanların bir acıya birlikte dayanması ve göğüs germesi o acıyı paylaşan insanlar için kalp bütünlüğüne vesile olur. O bakımdan 15 Temmuz sonucu itibariyle kalp bütünleşmesine vesile olmuştur. Cenab-ı Allah’tan bir daha 15 Temmuzlar yaşatmamasını diliyoruz. 15 Temmuz’un kurtuluşa dönüşmesini sağlayan o duyguların gençlerimiz tarafından bir emanet olarak ebediyete kadar taşımasını Cenab-ı Hak’tan diliyoruz. Bütün şehit ve gazilerimize olduğu gibi, 15 Temmuz şehit ve gazilerimize de şükran borçluyuz. Bugün kurumumuzda çalışan şehit yakını ve gazilerimizle bir arada olalım arzu ettik. Katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

Programa İstanbul Müftü Yardımcıları Ömer Erden, Mustafa Yavuz, Musa Bilgiç, Veysel Işıldar, Bahri Şamat ile Beylikdüzü Müftüsü Mehmet Uslu ile İstanbul Müftülüğü personeli olan 15 Temmuz şehitleri yakınları ve gaziler katıldı. 17.07.2018